Blog w trakcie przenoszenia na: http: zesmakiemizpasja.blogspot.com
| < Październik 2017 > |
Pn Wt Śr Cz Pt So N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Tagi
piątek, 11 maja 2012

Składniki:

  • 12 kromek chleba tostowego
  • masło
  • 6 plasterków dowolnej szynki
  • 20dag żółtego sera
  • 20dag pieczarek
  • 1 duży pomidor
  • 1 zielona papryka
  • 1 średni ogórek
  • oliwki
  • koperek
  • czosnek granulowany
  • oregano

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Szynkę kroimy w grube paski, pomidora, paprykę i ogórka w kostkę, a oliwki w plasterki. Chleb tostowy smarujemy masłem i posypujemy czosnkiem granulowanym. Na każdą kromkę układamy kolejno: szynkę, pieczarki, pomidora, ogórka, paprykę i oliwki. Całość posypujemy oregano, startym serem i posiekanym koperkiem. Zapiekamy przez około 10 minut w rozgrzanym piekarniku (około 160 stopni) aż ser się zapiecze.

Smacznego!

Kamila

Tagi: zapiekanki
00:33, sisterskitchen , PRZEKĄSKI
Link Dodaj komentarz »
środa, 09 maja 2012

Składniki:

  • 1 paczka mieszanki sałat
  • 2 średnie pomidory
  • 1 papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 200g żółtego sera
  • grzanki paprykowe

na dressing:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • szczypta soli, pieprzu i cukru
  • zioła prowansalskie

 

Sposób przygotowania:

Mieszankę sałat wsypujemy do dużej miski. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, paprykę i ser żółty. Odcedzamy kukurydzę i wsypujemy do miski. W osobnym naczyniu mieszamy oliwę z octem i przyprawami. Przed podaniem sałatkę polewamy przygotowanym sosem i posypujemy grzankami.


Kamila

Tagi: sałatka
19:52, sisterskitchen , SAŁATKI
Link Dodaj komentarz »
sobota, 05 maja 2012

Składniki dla 4 osób:

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 200 g makaronu do dań z woka 
  • 1 duże mango
  • 1 duży por
  • 100 g pędów bambusa
  • 300 ml niesłodzonego mleka kokosowego
  • sos sojowy
  • mieszanka przypraw do dań azjatyckich
  • papryka mielona
  • czosnek granulowany
  • oliwa


Przygotowanie:
Mięso nacieramy oliwą, sosem sojowym, papryką mieloną, czosnkiem granulowanym i przyprawą do dań z woka. Odstawiamy na 15 min. W tym czasie zalewamy makaron wrzącą wodą i czekamy aż będzie miękki - ok 5 min. następnie odcedzamy. Mięso wrzucamy do rozgrzanego woka (na niewielką ilość oliwy) podlewamy wodą jeśli istnieje taka potrzeba (nie dodajemy więcej tłuszczu!) gdy mięso będzie miękkie dodajemy pędy bambusa, pokrojony w krążki por, dolewamy około 100ml mleka kokosowego. Dusimy wszystko razem przez kilka minut. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę mango, makaron, ponownie łyżkę przyprawy do woka oraz 200ml mleka kokosowego, całość krótko dusimy. Smacznego!

Asia


1 , 2 , 3 , 4