Blog w trakcie przenoszenia na: http: zesmakiemizpasja.blogspot.com
Blog > Komentarze do wpisu

Naleśniki ze szpinakiem i żółtym serem

Składniki na 10sztuk:

ciasto naleśnikowe:

  • 500ml mleka
  • 250ml wody
  • 3,5 szklanki mąki
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli

farsz:

  • 450g mrożonego szpinaku
  • 50ml śmietany
  • 250g żółtego sera
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

Mleko i wodę wlewamy do miski, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy przez krótką chwilę. Naleśniki smażymy na suchej, rozgrzanej patelni (najlepiej teflonowej).

Szpinak rozmrażamy parę godzin wcześniej lub wkładamy do garnka i rozmrażamy go pod przykryciem na małym ogniu. Następnie dodajemy śmietanę, starty czosnek i doprawiamy do smaku.

Ser żółty ścieramy na grubym tarle. Gotowy szpinak rozsmarowujemy na usmażonych wcześniej naleśnikach, posypujemy startym serem i zwijamy wedle uznania.

Kamila


 

poniedziałek, 12 listopada 2012, sisterskitchen

TrackBack
TrackBack URL wpisu:
Komentarze
2012/11/13 06:43:12
Aaale musza byc pyszne!
-
2012/11/14 11:25:21
Są pyszne, tez takie robię, uwielbiam szpinak :-)
-
2012/11/24 18:18:22
to chyba najlepsza wersja naleśników na slono jaka istnieje!
-
2012/12/12 13:14:26
Bardzo lubię takie połączenia :)